Aino Raittinen seurasi iskua kotonaan konserttitalon naapurissa: “Pamaus oli niin kova, ettei se kuulostanut normaalilta”

Aivan Manchester Arenan läheisyydessä asuva suomalainen Aino Raittinen on seurannut läpi yön tapahtumia naapurustossaan.

Raittinen kertoo olleensa menossa nukkumaan noin 22.30 paikallista aikaa. Tuolloin kuului kova pamaus ja heti perään toinen.

– Täällä on tosi lämmintä, joten kaikki ikkunatkin ovat auki. Pamaus oli niin kova, että sanoin kihlatulleni, ettei se kuulostanut normaalilta, Raittinen kertoo.

He menivät sänkyyn, mutta kuulivat pian, että talon ympärillä pörräsi helikopteri. Myös poliisiautojen ja ambulanssien sireenejä kuului.

– Kesti varmaan 10–15 minuuttia ennen kuin uutisissa mainittiin mitään.

Raittisen mukaan konserttitalo on heiltä katsottuna yhden ison toimistotalon takana, joten aivan sinne asti he eivät nähneet. Sen sijaan he näkivät ihmisiä, jotka juoksivat Arenalta ja läheiseltä rautatieasemalta ulos.

Ihmiset juoksivat autoilleen tai muualle turvaan. Sivukadut täyttyivät Raittisen mukaan nopeasti ihmisistä ja autoista.

Silminnäkijän kuva Manchesterista.
Silminnäkijän kuva Manchesterista.

Keskustan asukkaita pyydetty luovuttamaan verta

– Olemme juuri lähdössä luovuttamaan verta, kertoo Raittinen Ylen haastattelussa ennen aamuseitsemää Suomen aikaa.

– Televisiosssa on sanottu, että kaikki keskustassa asuvat voivat mennä luovuttamaan verta. Voi olla, ettei ihan keskustaan vielä pääse, täytyy seurata tilannetta, Raittinen sanoo.

Raittisen mukaan heillä on televisio koko ajan auki. Hänen mukaansa terrori-iskusta on puhuttu vasta viime tuntien aikana.

– Aluksi puhuttiin, että ilmapallo olisi räjähtänyt. Sen jälkeen sanottiin, että kaiutin olisi räjähtänyt.

– Ystäväni oli konsertissa ja hän lähetti kuvan lippuautomaatin luota läheltä räjähdyspaikkaa. Siitä näkyy, ettei kyse ollut kaiuttimen räjähdyksestä.

Aiotko seurata tilannetta vielä pitkään?

– En mä pysty täällä nukkumaan, Raittinen huokaa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and