Analyysi Manchesterin tragediasta: Kaupunki kyynelissä

Manchesterin Arena oli myöhään illalla täynnä innokkaita teini-ikäisiä ja heidän vanhempiaan. Amerikkalainen 23-vuotias poptähti Ariana Grande oli houkutellut paikalle erityisesti nuorta yleisöä.

Manchesterin keskustassa sijaitseva konserttiareena on yksi Euroopan suurimmista, sillä sinne mahtuu lähes 20 000 ihmistä. Myöhään illalla konsertin päätyttyä ihmiset olivat purkautumassa innokkaina ulos, kun räjähdys tapahtui.

Konsertin aulaan iskenyt terroristi tiesi, mitä teki ja halusi aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa. Ja siinä hän onnistui iskemällä Manchesterin sydämeen.

Sydämettömyydessään isku on poikkeuksellinen. Se kohteena olivat nuoret ja jopa aivan pienet lapset, jotka olivat saapuneet konserttiin vanhempiensa kanssa.

Manchesterille isku on suunnaton järkytys. Kaupungin keskusta oli yhtäkkiä täynnä sinisiä valoja, kun poliisiautot saapuivat paikalle ja helikopterit pörräsivät kattojen yläpuolella.

Hämmennys, suru ja epätoivo ovat nyt manchesteriläisten sydämissä. Epätoivoiset vanhemmat yrittävät löytää lapsiaan, ystävät ovat kadottaneet toisensa ja koko kaupunki on hämmennyksissä.

Samalla manchesteriläiset ovat osoittaneet avoimen sydämensä ja pohjoisenglantilaisen vieraanvaraisuutensa. Ihmiset ovat avanneet kotinsa konsertin uhreille, keskustan kaupat ovat jakaneet ihmisille juotavaa ja taksit ovat tulleet paikalle kuljettaakseen ihmisiä kotiin.

Pohjoisenglantilaisen sydämellisyyden ja auttavaisuuden rinnalla päätään on nostanut myös päättäväisyys. Kaupunginvaltuuston johtaja vakuutti, että tämä isku ei lyö Manchesteriä.

Vuonna 1996 Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA iski vain puolen kilometrin päähän viime yön iskupaikasta. Manchester nousi siistä tuhosta ja rakensi itselleen entistä ehomman keskustan.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet noista ajoista. Tuolloin tuhot olivat aineellisia, nyt kohteena olivat Manchesterin pienimmät. Kaupungin sydän on murtunut.

Lue lisää Manchesterin räjähdyksestä:

Tämän tiedämme Manchesterin räjähdyksestä

Yle Britanniassa: Manchesterin isku suuri järkytys ja epäonnistuminen turvallisuuspalveluille

Silminnäkijät kuvailevat Manchesterin räjähdystä: pelkoa ja paniikkia

Ihmiset etsivät hädissään kadoksissa olevia lapsia ja nuoria – Yle seuraa hetki hetkeltä Manchesterin tilannetta

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and