Auto syöksyi väkijoukkoon New Yorkissa – Mitä tiedetään tässä vaiheessa?

Yhdysvalloissa ainakin yksi ihminen kuoli ja 22 loukkaantui, kun auto syöksyi jalkakäytävälle New Yorkin ydinkeskustassa.

Manhattanilla vilkkaalla Times Squarella tapahtunut välikohtaus herätti nopeasti pelkoja terrori-iskusta, mutta viranomaisten mukaan vielä ei ole havaittu viitteitä terrorismiyhteyksistä.

Autoa kuljettaneella miehellä on aiempia tuomioita päihtyneenä ajamisesta.

Miten tapahtumat etenivät?

Tapaus sattui puoliltapäivin paikallista aikaa. Tuolloin Times Squarella liikkuu erittäin paljon ihmisiä. Väkimäärää aukiolla kasvatti osaltaan aurinkoinen ja kirkas sää.

Hieman ennen puoltapäivää punainen Honda Accord -henkilöauto syöksyi jalkakäytävälle 42. kadun ja 7. avenuen risteyksen tuntumassa.

Auto ehti kulkea jalkakäytävällä kolmen ja puolen korttelin matkan osuen useisiin jalkankulkijoihin. Auto pysähtyi lopulta, kun se törmäsi tolppiin 45. kadun ja Broadwayn kulmassa. Autosta ehti nousta liekkejä.

Poliisi vei autossa olleen miehen käsiraudoissa pois tapahtumapaikalta. Poliisi eristi alueen useiden korttelien etäisyydeltä.

Ainakin yksi kuolonuhri

Tapaus on vaatinut ainakin yhden kuolonuhrin. 18-vuotias nainen todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Lisäksi ainakin 22 ihmistä loukkaantui.

New Yorkin palokunnan Twitter-tilin mukaan uhreista 4 on kriittisessä tilassa, 3 vakavasti loukkaantunutta ja 15 vähemmän vakavasti loukkaantunutta.

Epäilty on pidätetty

Autoa ajanut 26-vuotiaan bronxilainen mies on pidätetty. Häntä kuulustellaan ja testataan mahdollisesta päihtymyksestä.

Miehellä on kaksi aiempaa tuomiota päihtyneenä ajamisesta vuosilta 2008 ja 2015.

Hän on Yhdysvaltain kansalainen ja on aiemmin palvellut Yhdysvaltain laivastossa.

Liittovaltion poliisi FBI osallistuu tutkimuksiin New Yorkin poliisin kanssa.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and