Brasialissa poliisi ratsasi Sao Paulon huumekaupunginosan

Brasilian Sao Paulossa useat sadat poliisit ratsasivat sunnuntaina kaupunginosan, joka tunnetaan nimellä ”crack-maa”. Alueella myydään ja käytetään huumeita avoimesti, kertoivat hallituksen edustajat.

Poliiseilla oli pidätysmääräys vajaasta 70 henkilöstä, joita epäiltiin huumekaupasta. Lisäksi 10 kiloa crack-kokaiinia sekä aseita takavarikoitiin.

Kymmenet ihmiset reagoivat poliisioperaation ryöstelemällä kauppoja ja hajottamalla autoja.

Poliisioperaation pyrkimyksenä on elvyttää kaupunginosaa, jonka useat yritykset hylkäsivät vuosia sitten ja se on nykyisin pääosin kodittomien aluetta.

Sao Paulon pormestari lupasi, että alueelle asennetaan turvakameroita eivätkä huumeongelmat enää palaa. Kriitikoiden mukaan ongelmat vain siirtyvät muille alueille.

Oviaukossa mies kädet ylhäällä musta pukuinen mies osoittaa häntä aseella.
Viranomaisten mukaan halvat hostellit, joissa asui huumeidenkäyttäjiä, suljetaan. Fernando Bizerra Jr / EPA

Viranomaiset lupasivat auttaa huumeiden käyttäjiä saamaan hoitoa, poliisioperaation jälkeen alueelle jalkautuivatkin terveys- ja sosiaaliviranomaiset.

Vuosien ajan Brasilian viranomaiset ovat pyrkineet saamana maan huumeongelman kuriin. Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa on pyritty siistimään alueita, joissa huumeita myydään ja käytetään.

BBC: Brazil police raid Sao Paulo 'Crackland' and make arrests

Lähde: AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and