Flynn ei toimita oikeuden vaatimia tietoja Venäjä-yhteyksistä

Yhdysvaltain erotettu turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn ei suostu toimittamaan oikeudelle asiakirjoja, joista paljastuisivat hänen yhteytensä Venäjän viranomaisiin. Asiasta kertovat Flynniä lähellä olevat lähteet Yhdysvaltain uutistoimistoille.

Flynn vetoaa asiassa Yhdysvaltain perustuslain viidenteen lisäykseen, joka antaa oikeudenkäynnin kohteelle mahdollisuuden olla todistamatta itseään vastaan.

Flynnin epäillään olleen yhteyksissä Venäjän johtoon Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan aikana ja myös vaalien jälkeen.

Kun Trump nimitti hänet turvallisuuspoliittiseksi neuvonantajaksi, Venäjä-yhteyksistä tuli Flynnille merkittävä rasite. Trump erotti hänet vain muutaman viikon virassaolon jälkeen.

Flynnin tiedetään mm. vierailleen Moskovassa 2015 ja istuneen gaalaillallisilla presidentti Vladimir Putinin vieressä. Hän on myös ollut lukuisia kertoja yhteyksissä Venäjän suurlähettilääseen.

Tutkintaa hoitavan Senaatin tiedustelukomitean jäsenet ovat harmitelleet Flynnin päätöstä olla lähettämättä pyydettyjä tietoja. Jäsenet sanovat kuitenkin saavansa tarvittavat tiedot muuta kautta.

Kun tutkinta alkoi maaliskuussa, hänen asianajajansa sanoi Flynnin vaativan takeita reilusta oikeudenkäynnistä vastinneeksi siitä, että hän luovuttaa tietonsa.

– Kenraali Flynnillä on todellakin tarina kerrottavana, ja hän mielellään kertoo sen, jos olosuhteet sallivat, asianajaja sanoi maaliskuun lopussa.

Lähteet: AP, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and