Intia kieltää lehmien myynnin toreilla – taustalla hindu-uskonto

Intian ympäristöministeriö on antanut määräyksen, joka kieltää lähes kaiken karjatoreilla tapahtuvan lehmien, sonnien ja puhveleiden myymisen.

Asiasta kertovat intialaiset tiedostusvälineet, kuten Hindustan Times -lehti. Ministeriö vetoaa eläinten hyvinvoinnin turvaavaan lakiin.

Intiaa johtaa vuonna 2014 vaaleissa suuren voiton saanut hindulainen BJP-puolue. Lehmät ovat hinduille pyhiä eläimiä, joiden hyvinvoinnin puolue haluaa taata.

Intian hindujen piirissä on voimakkaita ryhmittymiä, jotka jopa väkivaltaisin ottein suojelevat lehmiä ja vastustavat liha- ja nahkateollisuutta.

Ministeriön määräyksen mukaan lehmiä, sonneja ja puhveleita saa myydä toreilla vain maatalouden tarpeisiin. Ostajien on annettava kirjallinen vakuutus, ettei eläintä teurasteta tai myydä edelleen teuraaksi.

Samalla ministeriö antaa täsmällisiä ohjeita eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi eläintoreilla. Määräykset koskevat muun muassa vedensaantia, makuupaikkoja, eläinsuojien lattioita ja eläinlääkäripalveluita.

Eläintorien järjestäminen kielletään myös 50 kilometrin sisällä valtion rajasta ja 25 kilometrin sisällä osavaltion rajasta.

Teuraseläinten kauppa on sallittu toreilla jatkossa vain eteläisessä Keralan osavaltiossa sekä osissa Koillis-Intiaa.

Teollisuus ja köyhät maalaiset kärsivät

Intian liha- ja nahkateollisuus on kauhuissaan päätöksestä. Lihateollisuus sanoo, että se on saanut raaka-aineestaan suoraan kasvattajilta vain murto-osan. Valtaosa teurastettavista lehmistä on ostettu toreilta.

Vaikeuksiin joutuvat etenkin intialaiset muslimit, jotka ovat perinteisesti harrastaneet karjataloutta. Muslimien piirissä onkin uumoiltu, että BJP haluaisi sortaa muslimeja.

Muillekin maanviljelijöille määräys tuottaa vaikeuksia, koska köyhät ihmiset ovat saaneet lisätuloja myymällä vanhat ja maidontuotannon lopettaneet lehmänsä toreilla.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and