Kanadan konservatiivit valitsivat haastajan Justin Trudeaulle

Kanadan oppositiossa oleva konservatiivipuolue on valinnut itselleen uuden puheenjohtajan. Hän on 38-vuotias entinen edustajainhuoneen puhemies Andrew Scheer, joka on kotoisin läntisestä Saskatchewanin provinssista.

Puoluekokouksessa puheenjohtajan valinta oli hyvin hankala. Ehdokkaita oli 12 ja äänestyskierroksia käytiin peräti 13. Lopulta Scheer voitti vastaehdokkaansa Maxime Bernierin ääniosuuksin 51 – 49.

Scheerin tehtäväksi tulee luotsata puolue vuoden 2019 vaaleihin, joissa konservatiivien tavoitteena on voittaa suositun Justin Trudeaun johtama liberaalipuolue.

Tehtävä on haastava, sillä konservatiivipuolue on hajallaan, minkä vaikea puheenjohtajavaalikin osoitti. Scheer totesikin, että hänen ensimmäinen tehtävänsä on yhtenäistää puolue.

– Ajatelkaa, mitä saamme aikaan, kun olemme yhdessä. Me emme voi antaa Justin Trudeaulle neljää vuotta lisää.

Puheenjohtajavaalin aikaan konservatiivien leirissä esiintyi populistisia, ulkomaalaisvastaisia ääniä. Scheer ja Bernier edustivat kuitenkin konservatiivien valtalinjaa.

Scheer tulee hyökkäämän Trudeauta vastaan etenkin syyttäen tätä liian suurista budjettialijäämistä ja liian pehmeästä linjasta islamislaisen terrorismin uhan edessä.

Lähteet: Reuters, AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and