Kiina keksi pyörän uudestaan – kännykkä teki fillaroinnista muotia

PEKING Kiinan suurkaupungeissa on menossa pyöräilyn vallankumous. Uudet vuokrapyöräfirmat ovat tehneet polkupyörän käytöstä niin vaivatonta, että liikenneruuhkiin kyllästyneet kiinalaiset ovat innostuneet uudelleen työmatkapyöräilystä. Tähän asti autolla liikkuminen on ollut suurkaupungeissa suosiossa.

Vuokrapyörien käyttäjien määrän arvioidaan nousevan tämän vuoden aikana jopa 50 miljoonaan.

– Työmatkallani kodin ja metroaseman väli on aika pitkä. Vuokrapyörät ovat siinä todella käteviä, kehuu keski-ikäinen nainen Zhao Chunmei pyöräillessään Pekingin kehäkakkosen varrella.

Oranssinvärisiä Mobike-yhtiön polkupyöriä näkyy pysäköityinä melkein joka korttelissa. Ja jos niitä ei jossain heti näy, kännykkäsovellus paikantaa kartalle kaikki lähistön vapaat pyörät.

Pyörän saa käyttöönsä kun skannaa pyörässä olevan QR-koodin
Pyörän saa käyttöönsä kun skannaa pyörässä olevan QR-koodinMika Mäkeläinen / Yle

Pyörän saa käyttöönsä nopeasti. Sitä varten on vain skannattava älypuhelimella pyörässä oleva QR-kuviokoodi. Lukko napsahtaa auki, ja pyörällä voi lähteä polkemaan. Tätä ennen on pitänyt rekisteröityä asiakkaaksi ja maksaa pantti.

Kun pyöränvuokraaja kääntää lukon kiinni, kännykkäsovellus kertoo matkan hinnan. Alle puolen tunnin pyöräilystä veloitetaan useimmiten puoli juania eli seitsemän eurosenttiä. Se ei kiinalaisten kukkaroa liiemmin kevennä. Vuokrapyöristä on siksi tullut tänä keväänä erittäin suosittuja.

Pyöräillen mistä tahansa ja minne tahansa

Yksityisyritysten vuokrapyörien olennainen etu perinteisiin kaupunkipyöriin verrattuna on se, että matkaa ei tarvitse suunnitella etukäteen pyörätelineiden sijainnin mukaan.

GPS-paikannuksen ansiosta polkupyörän voi jättää minne tahansa, ja käyttäjien on silti helppo löytää ne. Polkupyörässä oleva GPS-paikannin saa virtansa polkemisesta.

Ofo-yhtiön polkupyörät ovat keltaisia
Ofo-yhtiön polkupyörät ovat keltaisiaMika Mäkeläinen / Yle

Liiketoimintamalli tuli mahdolliseksi, kun älykännykät yleistyivät. Tätä nykyä lähes jokaisen kaupunkilaisen taskusta löytyy älypuhelin. Kännykällä maksaminen on Kiinassa erittäin yleistä ja helppoa.

Juuri kukaan ei enää käytä Pekingin kaupungin vanhoja kaupunkipyöriä., vaikka niiden vuokraaminen olisi halvempaa ja alle tunnin matkat ilmaisia. Käyttäjäksi rekisteröityminen kun on hankalampaa ja vaati toimistokäyntiä. Yksityisten vuokrafirmojen asiakkaaksi sitä vastoin pääsee nopeasti kännykällä.

Pekingin kunnalliset kaupunkipyörät eivät kelpaa enää kenellekään, koska ne pitäisi palauttaa tiettyihin pyörätelineisiin
Pekingin kunnalliset kaupunkipyörät eivät kelpaa enää kenellekään, koska ne pitäisi palauttaa tiettyihin pyörätelineisiinMika Mäkeläinen / Yle

Pyöräilyn uusi nousukausi

Moni pyöräilijä kertoo vaihtaneensa kävelyn tai bussin penkin satulaan. Liikennelaitoksen matkakortin käyttäjät maksavat Pekingissä alle kymmenen kilometrin bussimatkasta yhden juanin eli noin 14 senttiä. Valtion virkamies Hu Aiguo pitää summaa kipurajana pyörävuokran hinnalle. Vaikka hän joutuukin itse polkemaan, ruuhka-aikaan polkupyörällä etenee usein nopeammin kuin bussilla.

– Kyse on mukavuudesta. Samalla saan kuntoilua ja työmatkat helpottuvat. Se on hyväksi sekä fyysiselle että psyykkiselle terveydelle, Hu Aiguo sanoo.

Hu Aiguo ajaisi mielummin vuokrapyörällä vaikka se maksaisi yhtä paljon kuin bussilippu.
Hu Aiguo ajaisi mielummin vuokrapyörällä vaikka se maksaisi yhtä paljon kuin bussilippuMika Mäkeläinen / Yle

Vielä pari vuosikymmentä sitten polkupyörä oli Kiinassa ylivoimaisesti tavallisin kulkupeli, mutta 2000-luvulla Kiina on autoistunut nopeasti. Samalla pyöräily on vähentynyt. Sekä vuokrapyöriä tarjoavat yhtiöt että pyörien käyttäjät uskovat uuden palvelun kääntäneen pyöräilyn suosion takaisin nousuun.

Tasainen Peking sopii pyöräilyyn erityisen hyvin. Pyöriä voi käyttää myös lähes vuoden ympäri, koska vaikka talvet voivat olla kylmiä, lunta ja jäätä on vain harvoin.

Pyöräfirmat riskirahoittajien suosikkeja

Nopeasti kasvavia Kiinan vuokrapyörämarkkinoita on jakamassa kolmisenkymmentä yhtiötä. Kaksi suurinta, Mobike ja Ofo, ovat molemmat vuonna 2015 perustettuja startupeja. Ne ovat ehtineet kerätä jo satojen miljoonien eurojen riskisijoitukset.

Keltaisilla pyörillään muista erottuva Ofo on aloittanut toimintansa myös Singaporessa. Yhtiö suunnittelee laajentumista Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Ofo sai alkunsa Pekingin yliopiston opiskelijoiden pyöränvuokrauksena. Nyt yhtiö kertoo markkina-arvonsa nousseen yli miljardiin dollariin. Yksi Ofoon sijoittaneista yrityksistä on Didi Chuxing, joka hallitsee Uber-tyyppisen taksipalvelun markkinoita Kiinassa.

Kiinan vuokrapyörien markkinajohtajat. Vasemmalla ajetaan Ofo-pyörällä, oikealla Mobike-pyörällä
Kiinan vuokrapyörien markkinajohtajat. Vasemmalla ajetaan Ofo-pyörällä, oikealla Mobike-pyörälläMika Mäkeläinen / Yle

Yhtiöt ovat tuoneet jo miljoonia polkupyöriä kiinalaisten suurkaupunkien kaduille.

Vuokrapyörien käyttäjämääristä on kerrottu ristiriitaisia tietoja. Sootoo-tutkimuskeskuksen mukaan sekä Mobiken että Ofon sovelluksia oli ladattu tammikuun lopulla noin 3,5 miljoonaan kännykkään.

Pekingin Big Data -tutkimusinstituutin mukaan vuokrapyörillä olisi kuitenkin ollut viime vuoden lopussa yhteensä jo 18 miljoonaa käyttäjää. Ofo itse on kertonut hankkineensa jo 20 miljoonaa asiakasta. Mobike puolestaan kertoi Ylelle, että yhtiöllä on 10 miljoonaa käyttäjää.

Kiinan hallitus on kehunut molempia alan pioneereja. Se uskoo vuokrapyöräilyn vähentävän liikenneruuhkia ja ilmansaasteita.

Kasa vanhoja polkupyöriä Yonghegongin metroaseman kupeessa
Kasa vanhoja polkupyöriä Yonghegongin metroaseman kupeessaMika Mäkeläinen / Yle

Pyöräkaaos kaupunkien kiusana

Kaikkia pyöräilyvillitys ei miellytä. Polkupyöränkorjaaja Wang sadattelee sitä, että vuokrapyörät kasaantuvat juuri siihen kadunkulmaan, jossa hän huoltaa polkupyöriä ja skoottereita.

Vieressä on Yonghegongin metroasema, jonka ympäristö täyttyy iltaisin vuokrapyöristä, kun kotiin palaavat toimistotyöntekijät jättävät pyöränsä asemalle.

Jo ennen iltaruuhkaa aseman edustalla on pari sataa polkupyörää, joista arviolta kolmannes on Mobiken ja Ofon vuokrapyöriä. Suurin osa polkupyöristä on pysäköity siististi riviin, mutta pyöriä on myös epämääräisessä kasassa.

Pyöräkorjaaja Wangin mielestä pyöriä jätetään holtittomasti hujan hajan, myös ovien eteen (vaihtoehtoinen kuva)
Mika Mäkeläinen / Yle

– Joskus pysäköinti on todella sotkuista. Pyörille olisi pitänyt rakentaa pyöräparkkeja. Ruuhka-ajan jälkeen täällä pystyy tuskin kävelemään. Jotkut pysäköivät pyöränsä ovien eteen, Wang valittaa.

Jos vuokrapyörävillitys johtaa omistuspyörien vähenemiseen, alkaa se tuntua myös asiakaskatona Wangin pyöräkorjaamolla. Suuryritykset keskittävät pyöriensä korjauksen suuriin yksiköihin.

Sikin sokin jätetyistä polkupyöristä on tullut ongelma monessa suurkaupungissa. Ainakin Pekingissä, Shanghaissa, Hangzhoussa sekä Chengdussa viranomaisten kerrotaan takavarikoineen tai siirtäneen tuhansia väärin pysäköityjä polkupyöriä.

Mobike-pyörien rivistöä Yonghegongin metroasemalla Pekingissä
Mobike-pyörien rivistöä Yonghegongin metroasemalla PekingissäMika Mäkeläinen / Yle

Pyöriä on myös vandalisoitu ja varastettu. Uutistoimisto Xinhuan haastattelussa Ofon toimitusjohtaja Dan Wei on kuitenkin arvioinut, että vain prosentti yhtiön pyöristä on eri syistä poistunut vuokraajien käytöstä.

Yle yritti tätä juttua varten haastatella molempien suurten pyöränvuokraajien edustajia, mutta Mobike antoi vain lyhyen lausunnon ja Ofo kieltäytyi haastattelusta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and