Länsi-Pakistanissa voimakas räjähdys

Ainakin 17 ihmistä on kuollut ja yli 30 loukkaantunut voimakkaassa räjähdyksessä Pakistanissa. Räjähdys tapahtui Pakistanin länsiosissa sijaitsevan Balochistanin maakunnan pääkaupungin Quettan ulkopuolella.

Räjähdyksen syystä ei ole varmuutta, mutta epäilykset suuntautuvat pommi-iskuun. Iskun kohteena vaikuttaa olleen Pakistanin parlamentin jäsen Abdul Ghafoor Haideri, joka selvisi iskusta pienillä ruhjeilla.

Haideri on merkittävässä asemassa yhdessä Pakistanin merkittävimmistä uskonnollisista puolueista. Puolue ja sen jäsenet ovat olleet Taliban-järjestön tähtäimessä.

Mahdollisen iskun tekijästä ei ole varmuutta. Terroristijärjestö Isis sanoo tehneensä iskun, mutta väitteen todenperäisyyttä ei ole vahvistettu.

Balochistan on väkivaltaista seutua. Useat kansalliset ryhmittymät ovat taistelleet maakunnan kaasu- ja mineraalivarantojen hallinnasta jo vuosikymmeniä. Myös islamistit ovat tehneet iskuja maakunnassa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and