Lepällä hehtaarikaupalla metsää ja peltoa, Häkkäsellä ei mitään: tällaiset ovat uusien ministerien sidonnaisuudet

Uusista ministereistä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepällä, 57, (kesk.) on selvästi suurin omaisuus. Hän omistaa muun muassa 46 hehtaaria peltoa ja 196 hehtaaria metsää. Leppä kertoo valtioneuvostolle antamassaan sidonnaisuusilmoituksessa omistavansa myös eri yritysten osakkeita ja muutaman lomamökin.

Tarkalleen ottaen Leppä omistaa 30 Kemiran, 7 Tikkurilan, 228 Telia Companyn ja 30 Suur-Savon sähkön osaketta. Osuuskunta Tuottajain Maidon osuuksia hän kertoo omistavansa 1670 kappaletta ja Osuuskunta Metsäliiton osuuksia 1615 eurolla.

Leppä omistaa lisäksi kolme vuokrattavaa lomamökkiä ja yhden vuokrattavan omakotitalon.

Luottamustehtäviä Lepällä on Pertunmaan kunnanvaltuustossa ja Koirakiven nuorisoseurassa. Hän ilmoittaa aikovansa luopua Pertunmaan kunnanvaltuuston puheenjohtajan tehtävästä kesäkuussa.

Leppä ilmoittaa hakeneensa eroa Veikkauksen hallintoneuvoston jäsenyydestä, Etelä-Savon Metsäneuvoston jäsenyydestä, Suomen Nuoriso-opiston hallituksen jäsenyydestä ja Etelä-Savon maakuntavaltuuston jäsenyydestä. Hän aikoo lisäksi pitäytyä hoitamasta tehtäväänsä Osuuskauppa Suur-Savon edustajistossa.

Lisäksi Leppä ilmoittaa sidonnaisuusilmoituksessa elinkeinon ja ammatin harjoittamisesta maatilalla ja lomamökkejä vuokraavassa Leppä Lomat -yrityksessä.

Lainoja Lepällä on 650 751 euroa yhdessä puolisonsa kanssa.

Häkkäsellä ei merkittäviä omistuksia

Tuoreen oikeusministerin Antti Häkkäsen, 32, (kok.) sidonnaisuusilmoitus on lähes tyhjää täynnä. Ilmoituksen mukaan hän ei omista mitään merkittävää. Hänellä ei ole myöskään velkaa.

Luottamustehtäviä Häkkäsellä kuitenkin on. Hän on muun muassa Suur-Savon Sähkö Oy:n hallintoneuvoston jäsen. Lisäksi hän on Mäntyharjun kunnan valtuuston jäsen ja maakuntavaltuuston puheenjohtaja. Tästä tehtävästä hän aikoo kertomansa mukaan luopua lähiaikoina.

Häkkäsellä on myös luottamustehtävä Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunnassa.

Terholla asunto ja rahasto-osuuksia

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, 39, (ps.) omistaa asunto-osakkeen ja rahasto-osuuksia 137 000 eurolla. Asuntolainaa Terholla on 330 000 euroa.

Terho kertoo myös olevansa Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja ja kesäkuusta lähtien Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Uudet ministerit antoivat tänään torstaina valtioneuvostolle ilmoitukset sidonnaisuuksistaan.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and