Manchesterin hyökkääjä oli aiemmin tehnyt vain pikkurikoksia, poliisi tekee etsintöjä Wiganissa

Britannian poliisi on kertonut Manchesterin itsemurhapommittajan Salman Abedin rikollistaustasta yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa tiistaina.

Poliisi tunsi Abedin pikkurikollisena, joka oli jäänyt kiinni varkaudesta, varastetun tavaran vastaanottamisesta ja pahoinpitelystä. Hänet oli pidätetty teini-ikäisenä vuonna 2012.

Poliisin tiedossa ei ollut, että Abedilla olisi ollut radikaaleja näkemyksiä. Poliisi jatkaa Abedin menneisyyden tutkimista.

– Tietenkään en ole varma siitä, mitä turvallisuuspalvelu tiesi tai ei tiennyt tästä yksilöstä, Manchesterin poliisipäällikkö Ian Hopkins totesi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa.

BBC:n mukaan turvallisuuspalvelua oli varoitettu Abedista jo vuonna 2012. Turvallisuuspalvelu MI5 ilmoitti eilen maanantaina aloittavansa sisäisen tutkinnan siitä, miksi varoitukset eivät johtaneet toimenpiteisiin.

Abedi oli 20 000 ihmisen joukossa, jotka olivat MI5:lle tuttuja, mutta hän ei ollut aktiivisessa seurannassa.

Poliisietsinnät käynnissä Wiganissa

Britannian poliisi kertoi tiistai-iltana tekevänsä Manchesterin iskuun liittyviä etsintöjä Wiganissa. Se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Manchesteristä.

Poliisi on saartanut kiinteistön ja pyytää yleisöä välttämään aluetta. Paikallislehden mukaan paikalla on poliisin pommiauto.

Eilen maanantaina poliisi julkaisi Abedista kuvan, jossa hän kantoi suurta sinistä salkkua. Poliisi toivoi yleisöltä vihjeitä siitä, missä Abedi oli liikkunut salkun kanssa.

Poliisi on ottanut kiinni 14 ihmistä epäiltynä yhteyksistä itsemurhapommittaja Salman Abediin. Lisäksi Abedin veli ja isä on pidätetty Libyassa.

50 loukkaantunutta yhä sairaalassa

Viime maanantaina tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli 22 ihmistä ja loukkaantui 116. Englannin terveysviranomaiset kertovat, että 50 loukkaantunutta on yhä sairaalahoidossa

Terveysviranomainen ei kommentoinut loukkaantuneiden tilaa. Lääkärit ovat aiemmin kertoneet, että osalla potilaista on erittäin pahoja vammoja elimissään tai raajoissaan.

Victorian asema avattu uudestaan

Manchesterin Areenan vieressä sijaitseva Victorian juna-asema on avattu uudestaan liikenteelle tiistaina. Asema on yhteydessä Areenaan, ja itsemurhapommittaja räjäytti itsensä katetulla yhteyskäytävällä.

– Uskon, että kestää kauan, ennen kuin tilanne palautuu normaaliksi. Täällä tuntuu vieläkin oudolta, asemalla on aseistautuneita sotilaita ja levotonta, sanoi 59-vuotias David Keys jäädessään junasta Victorian asemalla.

48-vuotias Sharon Glyn kertoi, että hänen ihonsa nousi kananlihalle asemalla. 29-vuotias Andrew Shivas puolestaan totesi, että ihmiset eivät voi antaa terroristien voittaa.

Ariana Grande palaa Manchesteriin sunnuntaina

Manchesterin itsemurhaisku tapahtui pian Ariana Granden konsertin päättymisen jälkeen. Grande kertoi neljä päivää sitten järjestävänsä hyväntekeväisyyskonsertin iskun uhrien ja heidän omaistensa hyväksi.

Tänään tiistaina hän ilmoitti, että konsertti pidetään sunnuntaina. Sen tuotot lahjoitetaan Manchesterin kaupungin ja Punaisen ristin perustamaan hätärahastoon.

Konsertissa esiintyvät Granden lisäksi muun muassa poptähdet Justin Bieber, Katy Perry, Miley Cyrus sekä brittibändit Take That ja Coldplay.

Grande on luvannut, että kaikki hänen konsertissaan terrori-iskuiltana olleet ihmiset saavat ilmaisliput sunnuntain hyväntekeväisyyskonserttiin. Konsertti pidetään Manchesterin Old Traffordin krikettikentällä.

Yleisradioyhtiö BBC välittää konsertin suorana lähetyksenä radiossa ja televisiossa.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and