Manchesterin iskun tekijästä ei vielä tietoa – Viranomaislähteet: Vaikuttaa siltä, että tekijä on toiminut yksin

Jos Manchesterin räjähdys osoittautuu terrori-iskuksi, kyseessä on vakavin terrori-isku Britanniassa yli vuosikymmeneen. Vuonna 2005 Lontoon metroon tehdyssä terrori-iskussa kuoli 56 ihmistä.

Britannian viranomaiset ovat jo muutaman vuoden pitäneet terrori-iskun uhkaa hyvin todennäköisenä eli viisiportaisen uhkaluokituksen toiseksi ylimpänä.

Räjähdystä tutkitaan terrori-iskuna, mutta asiasta ei ole varmuutta. CNN:n mukaan kyseessä on todennäköisesti itsemurhaisku, ja iskusta epäilty on tunnistettu.

Mikään terroristiryhmä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta sosiaalisessa mediassa levitetään erinäisiä väitteitä, että isku olisi terroristijärjestö Isisin käsialaa. Isisin kannattajat ovat kehuneet iskua sosiaalisessa mediassa ja kannustaneet uusiin iskuihin.

Virkamieslähteiden mukaan vaikuttaa siltä, että mahdollinen terrori-isku on yksittäisen tekijän tekosia. Mikään ei viittaa suunnitelmallisuuteen, räjähdys ei ollut useiden henkilöiden tekemä koordinoitu isku, konserttisalia ei ilmeisesti ole tarkkailtu ennakolta kovinkaan tarkkaan ja oletetun pommin tekotarpeet vaikuttavat kotikutoisilta.

– Huolestuttavaa on se, kuinka yksinkertaista on tappaa, haavoittaa ja pelotella viattomia ihmisiä, uutistoimisto Reutersin haastattelemat lähteet kuvailevat iskua.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and