Manchesterin iskun uhrien tarinoita – “Saat nyt laulaa enkelien kanssa”

Manchesterin maanantaisessa terrori-iskussa on kuollut tähänastisten tietojen mukaan 22 ihmistä. Noin kaksikymmentä saa edelleen tehohoitoa kaupungin sairaaloissa.

Muutamien kuolonuhrien henkilöllisyys on julkaistu viranomaisten tai heidän läheistensä toimesta. Tässä uhrien tarinoita:

Georgina Callander
Twitter

Georgina Callander

Georgina Callander, joka BBC:n mukaan oli ilmeisesti 18-vuotias, tuli tunnetuksi julkaistuaan ennen konserttia kaksi vuotta aiemmin otetun valokuvan itsestään yhdessä laulajatähti Ariana Granden kanssa.

Hän laittoi kuvan Granden Twitter-tilille tekstillä "OLEN NIIN INNOISSANI, KUN NÄEN SINUT HUOMENNA".

Georgina opiskeli Runshaw'n collegessa, Leylandissa. Hän oli terveys- ja sosiaalialan opintojensa toisella vuodella.

– Syvin myötätuntomme, ajatuksemme ja rukouksemme kaikille Georginan perheenjäsenille, ystäville ja niille, joita hänen menetyksensä koskettaa, college sanoo tiedotteessaan. College tarjoaa henkistä tukea tapauksen järkyttämille ihmisille ja Georginan perheelle on avattu vapaaehtoinen rahankeräys.

Georgina pelasi nuorena Bolton Wanderersin jalkapallojoukkueessa. Boltonin naisjoukkue pelaa tänään keskiviikkona ottelun Wigania vastaan. Ennen ottelua järjestetään hiljainen hetki Georginan muistoksi ja joukkue pitää käsivarsissaan mustaa surunauhaa.

Olivia Campbell.
Twitter

Olivia Campbell

15-vuotiaan Olivia Campbellin kuolemasta ilmoitti hänen äitinsä.

– Mene ja laula enkeleiden kanssa ja hymyile, äiti rakastaa sinua niin pajon, hän kirjoitti Facebookissa.

Olivian äiti joutui kauan hakemaan tietoa tyttärensä kohtalosta. Hän kertoo soittaneensa hätääntyneenä joka puolelle, kuten poliisiin ja sairaaloihin. Myös Olivian isä etsi tytärtään. Hätä oli suuri, sillä Olivian puhelin oli mykistynyt.

Olivia oli konsertissa samassa koulussa opiskelevan ystävänsä Adamin kanssa. Adam löytyi myöhemmin sairaalasta loukkaantuneiden joukosta.

Viestejä, kukkia ja kynttilöitä uhrien muistoille.
Andy Rain / EPA

Kelly Brewster

Sheffieldistä kotoisin ollut 32-vuotias toimistotyöntekijä Kelly Brewster oli konsertissa sisarensa Clairen ja siskontyttönsä Hollien kanssa. Nämä kaksi saivat räjähdyksessä vammoja ja joutuivat sairaalahoitoon.

Kellyn menehtymisestä kertoi hänen poikaystävänsä Ian Facebookissa.

– Kelly oli todella onnellisempi kuin koskaan ja me olimme suunnitelleet paljon asioita yhdessä. Tyttäreni Phoebe on aivan romahtanut, kuten me kaikki.

Ianin isä, John muistelee Kellyä:

– Hän saattoi tulla meille ihan milloin vain, vaikka jouluna. Ianin 7-vuotias tytär piti häntä aivan sankarinaan. Kelly otti hänet siipiensä suojaan, oli hänelle kuin isosisko.

John Atkinson
Twitter

John Atkinson

28-vuotias John Atkinson oli kotoisin Burystä.

Hänen ystävänsä ovat perustaneet Johnin perheen hyväksi rahankeräyksen, johon oli BBC:n mukaan kertynyt keskiviikkona jo 4 000 puntaa.

Johnin ystävät kuvailivat häntä todelliseksi herrasmieheksi.

8-vuotias tyttö

Manchesterin iskun nuorin uhri oli 8-vuotias tyttö, jonka nimeä Yle ei paljasta, koska hänen äitinsä ja sisarensa ovat edelleen sairaalassa vakavasti loukkaantuneina.

Tytön opettaja muisteli häntä The Guardian -lehdelle:

– Hän oli aivan ihana ihana pikku tyttö sanan kaikissa merkityksissä. Kaikki rakastivat häntä ja jokainen muistaa hänen lämpönsä ja kiltteytensä. [..] oli hiljainen ja vaatimaton tyttö, jolla oli luovia taipumuksia.

Alison Howe ja Lisa Lees

Ystävykset olivat tulleet yhdessä hakemaan tyttäriään konsertista.

Heidän perheensä olivat ilmoittaneet naiset kadonneiksi ja heidän kuolemastaan tiedotettiin tänään.

Viestejä, kukkia ja kynttilöitä uhrien muistoille.
Andy Rain / EPA

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and