Ministeri Mykkänen: Uhanalaisimmat paikat arktisella alueella rauhoitettava öljyn- ja kaasunporaukselta

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen korostaa luonnosuojelutavoitteita Suomen puheenjohtajuuskaudella Arktisessa neuvostossa.

Noin puolet planeetan maaperään sitoutuneesta hiilestä on arktisella alueella, mutta neuvosto ei voi kieltää uusien kaasu- tai öljykenttien avaamista. Neuvosto voisi Mykkäsen mukaan kuitenkin saada aikaiseksi sopimuksen, jolla rauhoitettaisiin kaikkein uhanalaisimmat paikat arktisella alueella.

Haastavaa neuvoston työ tulee olemaaan, sillä kahden suurimman jäsenmaan presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump eivät usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

– Yhdysvallat osaa kuitenkin tarpeen tullen joustaa. Se esimerkiksi Arktisen neuvoston kokouksessa Fairbanksissa Alaskassa taipui allekirjoittamaan neuvoston teesit, totesi Mykkänen maanantaina Rovaniemellä.

Pahat musta hiili ja raskas polttoöljy

Mykkänen toivoo toimia, joilla saadaan vähennettyä mustaa hiiltä.

Musta hiili lämmittää arktista aluetta ja koko maapallon ilmastoa. Sen päälähde on soihduttaminen eli ylijäämäkaasun polttaminen savuna ilmaan tuotantopaikalla. Mustan hiilen eli noen määrää on vähennettävä kolmanneksella koko planeetalla vuoteen 2050 mennessä.

Mykkänen haluaa kieltää raskaan polttoöljyn käytön arktisella alueella. Sitä käyttävät isot rahtilaivat polttoaineena. Etelänavalla raskaan polttoöljyn käyttö on jo kielletty. Tankkerionnettomuus olisi hyvin tuhoisa, pelkää Mykkänen.

– Jotta raskaan polttoöljyn käyttö saadaan vähenemään Venäjällä voitaisiin sinne suunnata Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD-rahoja, sanoo Mykkänen.

Suomi keskittyy puheenjohtajakaudella paitsi ympäristönsuojeluun myös ilmatieteen alan yhteistyöhön, alueellisen telekommunikaation kehittämiseen ja pohjoisten alueiden koulutuksen kehittämiseen tekniikan keinoin.

Suomi mukana talouden nousussa

Ministerin mukaan "Suomi pääsee hyvin mukaan maailmantalouden uuteen nousuaaltoon."

– Meillä on kolmanneksen enemmän teollisuustuotantoa kuin vuosi sitten. Eikä kyse ole pelkästään isoista laivatilauksista vaan tuotantoa on koko maassa, myös Lapissa, sanoo Mykkänen.

Mykkäsen mukaan nyt tulee saada poistettua kaupan esteitä, jotta vienti saadaan vetämään.

Esimerkiksi lappilainen Atol Avion voisi myydä amfibiolentokoneita Yhdysvaltoihin, mutta Yhdysvaltain protektionismi estää kokonaisen koneen tuonnin maahan.

– Yhdysvallat on kuitenkin suurin kuluttaja, joten kyllä sinne saadaan myytyä tuotantoa.

Lappilaisia yrityksiä ministeri kehottaa keskittymään markkinointiin. Matkailun alalla esimerkiksi kannattaa pyrkiä myymään matkoja itse eikä ulkomaisen jälleenmyyjän välityksellä.

– Viranomaiset puolestaan voivat keskittyä lupakysymyksiin. Esimerkiksi olisi hyvä saada kiinalainen ajokortti luvalliseksi täällä, toki turvallisuus ennen kaikkea.

Mykkänen lupailee tukea yrityksille kun innovaatiorahoituskeskus Tekes ja kansainvälistymispalveluja tarjoava Finpro yhdistetään.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and