Moskovalaiset marssivat kotitalojensa puolesta – Kaupunki haluaa purkaa tuhansia neuvostoaikaisia kerrostaloja

Moskovassa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään kotitalojensa puolesta kaupungin johdon purkusuunnitelmia vastaan. Kaupunki aikoo purkaa tuhansia Neuvostoliiton aikaisia kerrostaloja uusien rakennusten tieltä.

Moskovan keskustaan kerääntyneet mielenosoittajat olivat suurimmaksi osaksi nuoria ja keski-ikäisiä pariskuntia. He kantoivat purkusuunnitelmia vastustavia kylttejä ja vaativat äänekkäästi pormestari Sergei Sobjaninin ja muun kaupungin johdon eroa.

Poliisi arvioi mielenosoittajien määräksi noin 5 000, mutta järjestäjien mukaan paikalle saapui ainakin 20 000 ihmistä.

Mielenosoittajia kylttien kanssa.
Mielenosoitus sujui rauhallisesti, eikä ketään pidätetty.Maksim Shipenkov / EPA

Purkusuunnitelmat koskevat 1950- ja 1960-luvulla rakennettuja noin 5 000 elementtikerrostaloa, jotka aikoinaan rakennettiin helpottamaan kaupungin asuntopulaa. Kaupungin johdon mukaan ne ovat huonokuntoisia ja vanhanaikaisia.

Asuntojen omistajat on määrä häätää asunnoistaan muualle. Heille on luvattu osoittaa korvaavat samankokoiset asunnot samalta alueelta, mutta asukkaat pelkäävät joutuvansa syrjemmälle. He myös epäilevät, että tilalle on tarkoitus rakentaa korkeampia taloja ja että kortteleista tulee vähemmän viihtyisiä.

– Ihmiset ovat ostaneet asuntoja näistä taloista asuakseen rauhallisella ja vehreällä alueella, sanoo 36-vuotias pankkivirkailija Aleksei Matvejev uutistoimisto AP:lle.

– Olemme onnellisia asunnossamme. Emme halua asua tornitaloissa, hän jatkaa.

Aleksei Navalnyi perheineen poliisien piirittämänä.
Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi osallistui mielenosoitukseen vaimonsa Julia Navalnan ja poikansa Zakharin kanssa.Maksim Shipenkov / EPA

Myös 32-vuotiaan Aleksander Zeininin mielestä purkusuunnitelmat polkevat asukkaiden oikeuksia:

– Remontoimme asuntoamme vaimoni kanssa puolitoista vuotta. Miksi haluaisimme muuttaa jonnekin muualle?

– Olemme nukkuneet viime aikoina todella huonosti. Menimme naimisiin vähän aikaa sitten ja haluaisimme perustaa perheen. Mutta mitä jos he heittävät meidät kadulle huomenna?

Kaupungin suunnitelmien mukaan ensimmäiset talot on määrä purkaa jo tänä vuonna ja osan asukkaista on määrä muuttaa pois jo syksyllä.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and