Nato liittyy mukaan terroristijärjestö Isisiä vastaan taistelevaan liittoumaan

Sotilasliitto Nato aikoo liittyä liittoumaan, joka taistelee terroristijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa ja Irakissa. Naton norjalainen pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi asiasta torstaina juuri ennen Brysselissä järjestettävää Nato-kokousta.

– Tämä antaa vahvan poliittisen viestin Naton sitoutumisesta terrorismin vastaiseen taisteluun, Stoltenberg sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän korosti kuitenkin, ettei Nato aio osallistua itse varsinaisiin taisteluihin.

Ele on symbolisesti kuitenkin tärkeä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump osallistuu tänään Naton kokoukseen Brysselissä ensimmäistä kertaa. Trump on vaatinut Natolta merkittävämpää panostusta terrorismin torjuntaan.

Kaikki Naton jäsenmaat ovat jo entuudestaan mukana liittoumassa. Nato aikoo puolestaan kasvattaa tiedustelukoneidensa roolia Isisin vastaisessa sodassa ja kasvattaa koulutusohjelmiaan Irakissa.

AFP:n lähteet kertovat, että ainakin Ranska, Italia ja Saksa vastustivat alunperin Naton osallistumista liittoumaan. Pelkona on ollut, että Nato joutuu vedetyksi mukaan maataisteluihin ja että suhteet mukana oleviin arabiliittolaisiin vaikeutuisivat.

Näistä erimielisyyksistä on kuitenkin päästy sopuun.

Lähteet: AFP, AP ja Yle Uutiset

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and