New York Times: Venäjä halusi vaikuttaa Trumpiin avustajien kautta

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu sai viime kesänä tietoja, joiden mukaan Venäjän tiedustelu ja hallinto pohtivat mahdollisuuksia vaikuttaa presidenttiehdokas Donald Trumpiin tämän avustajien kautta. Asiasta kertoo sanomalehti New York Times, joka puolestaan on saanut tietonsa kolmelta virkamieheltä, jotka seuraavat Yhdysvaltain tiedustelua.

Mahdollisina yhteyshenkilöinä Venäjä piti Trumpin kampanjapäällikköä Paul Manafortia ja neuvonantajaa Michael Flynniä. Molemmilla miehillä oli välillinen yhteys Venäjän viranomaisiin. Venäläiset uskoivat Manafortin ja Flynnin voivan vaikuttaa Trumpin Venäjä-mielipiteisiin.

New York Timesin mukaan on epäselvää, onnistuivatko venäläiset yrityksissään vaikuttaa Manafortiin ja Flynniin. He ovat kumpikin kiistäneet kaiken vehkeilyn venäläisten kanssa vaalikampanjan aikana. Manafort jätti Trumpin kampanjan kesken, kun ilmi tuli epäilyjä hänen kytköksistään Ukrainan presidenttiin. Flynn taas erosi turvallisuusneuvonantajan tehtävästään Venäjä-kohun takia.

Valkoinen talo, liittovaltion poliisi FBI ja keskustiedustelupalvelu CIA ovat kieltäytyneet kommentoimasta New York Timesin tietoja. Samoin Manafortin ja Flynnin edustajat ovat vaienneet.

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and