Oletko lentänyt KLM:llä Euroopassa? – Lentokoneen puikoissa on saattanut olla Hollannin kuningas

Alankomaiden kuningas Willem-Alexander on toiminut salaa matkustajakoneiden lentoperämiehenä jo 21 vuoden ajan. Hän on lentänyt sekä Hollannin valtion että KLM-lentoyhtiön Fokker 70 -matkustajakoneita.

Kuningas ei esittäydy matkustajille. Vain harvat ovat tunnistaneet häntä lentoyhtiön univormussa. Hänen äänensä on kuitenkin paljastanut kuninkaan henkilöllisyyden tarkkakorvaisille matkustajille.

– Etuna on, että voin aina toivottaa matkustajat tervetulleiksi kapteenin ja miehistön puolesta. Silloin minun ei tarvitse kertoa nimeäni, kuningas kertoi De Telegraaf -lehdelle yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Hollantilainen Fokker 70 -matkustajakoneeseen mahtuu noin 80 matkustajaa. Air France KLM:n tytäryhtiö KLM Cityhopper lentää sillä lyhyitä lentoja Euroopassa.

Kuningas lentää kahdesti kuukaudessa

50-vuotias kuningas Willem-Alexander on intohimoinen lentäjä. Hän on kertonut haaveilleensa urasta suuren matkustajakoneen lentäjänä, jos ei olisi sattunut syntymään kuninkaalliseen perheeseen.

Willem-Alexanderin salaisista lentoperämieskeikoista on tiedetty jo aiemmin. Nyt kuitenkin selvisi, että hän on jatkanut harrastustaan myös noustuaan kuninkaaksi vuonna 2013.

Kuningas lentää matkustajakoneita kahdesti kuukaudessa. Hän lentäjäparinaan on usein KLM:n lentokapteeni Maarten Putman.

Hollantilainen Fokker 70 -matkustajakone.
Hollantilainen Fokker 70 -matkustajakone.Rüdiger Wölk / AOP

Seuraavaksi Boeing 737 -koneen ohjaamoon

Kuninkaalle lentäminen on irtiotto valtionpäämiehen velvollisuuksista.

– Huoliaan ei voi ottaa mukaan, kun nousee ilmaan. Voi jättää kaiken hetkeksi taakseen ja keskittyä hetkeksi johonkin aivan muuhun, kuningas sanoi.

KLM on hylkäämässä Fokker 70 -koneensa ensi vuonna. Kuninkaan harrastusta se ei kuitenkaan pysäytä. Hän aikoo opetella kesällä lentämään koneen korvaavaa Boeing 737 -konetta.

– Olisi hauskaa kuljettaa joskus enemmän matkustajia ja lentää kauemmas. Se on syy, miksi opettelen lentämään 737-konetta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and