Opettaja jakoi 13-vuotiaille järkyttäviä kunniakirjoja – “Olet todennäköisin tuleva terroristi”

Texasissa Yhdysvalloissa yläkoulun opettaja on aiheuttanut kohun jakamalla oppilailleen päättäjäispäivänä "kunniakirjoja", joissa ennustetaan näiden saattavan päätyä esimerkiksi terroristiksi tai kodittomaksi.

Yksi luokan 13-vuotias tyttö sai kunniakirjan, jossa lukee "todennäköisin tuleva terroristi".

Toiselle tytölle annettiin kunniakirja, jossa lukee "itkee todennäköisimmin jokaisesta pikku asiasta". Kolmannen saamassa sanotaan "Sopii todennäköisimmin valkoisten ihmisten joukkoon". Neljännellä on teksti "Todennäköisin tuleva koditon Guatemalassa".

“Opettajat nauroivat”

Todennäköisimmän terroristin palkinnon saanut 13-vuotias kertoo uutiskanava CNN:lle, että opettaja jakoi tunnustukset luokassa, jossa oli myös neljä muuta opettajaa.

Opettaja sanoi, että häntä hieman hirvittää antaa kunniakirja, koska ei tiedä, mitä saattaa tapahtua. Opettajat nauroivat, tyttö kertoo.

Opettaja sanoi, että tunnustusten on tarkoitus olla hauskoja, mutta ne saattavat loukata jonkun tunteita.

– Se ei ollut vitsi. Tämä ei ole mukavaa… Minusta ei ole mukavaa olla opettajan kanssa samassa luokkahuoneessa, tyttö sanoo.

Jupakka on nostanut kohun sekä oppilaiden lähipiirissä että sosiaalisessa mediassa.

– Millainen mielentila täytyy olla, jotta tätä pitäisi hyvänä ajatuksena, kysyy Joe Madison.

– Erottakaa opettaja, joka antoi oppilaalle "Todennäköisin tuleva terroristi"-palkinnon, sanoo puolestaan Rose Wood.

Houstonilainen Anthony Aguirren yläkoulu on pyytänyt anteeksi opettajansa toimintaa. Koulu sanoo, ettei toiminta millään tavoin edusta koulun näkemyksiä.

Opettaja toistaiseksi viralta

Koulupiiri kertoo ryhtyneensä kurinpitotoimiin opettajaa vastaan. CNN:n haastatteleman tytön perhe kertoo koulun sanoneen, että opettaja on pidätetty virasta loppuvuodeksi.

Opettaja ei ole kommentoinut jupakkaa CNN:lle.

Kyseisen luokan erään oppilaan sisko sanoo, ettei tämä ole ensimmäinen kerta, kun tämä opettaja on nostattanut kulmakarvoja. Hän oli muun muassa teettänyt testin, jossa selvitetään, miten musta oppilas on. Opettaja on itse mustaihoinen.

Opettajalla on kuitenkin myös puolustajansa. Eräs CNN:n haastattelema tyttö kuvaa opettajaa mahtavaksi ja sanoo tämän tekevän oppilaiden olon kotoisaksi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and