Perussuomalaisten Terho haluaa selvittää moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen kieltämistä

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (ps.) esittää, että Suomessa selvitetään moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen kieltämistä Itävallan mallin mukaisesti.

– Myös Suomessa muslimivähemmistön radikalisoitumiseen on puututtava ennaltaehkäisevästi ja on selvitettävä, voisiko Itävallan mallin ottaa myös meidän lainsäädännössämme käyttöön, Terho vaatii sunnuntaina julkaisemassaan kannanotossa.

Kiistelty laki hyväksyttiin Itävallassa vuonna 2015. Lain tarkoituksena oli ennaltaehkäistä radikalisoitumista ja edesauttaa kotoutumista.

Terhon mukan radikalisoitumisen uhka on pidettävä mielessä myös Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijasta päätettäessä.

– Lukuisat eurooppalaiset esimerkit ovat osoittaneet, että erityisesti muslimimaahanmuuttajien kotoutuminen on merkittävä haaste, joka on otettava maahanmuuttopolitiikassa huomioon. On sekä suomalaisten että maahanmuuttajien etu, että radikalisoitumiseen puututaan välittömästi.

– Suomalaisten poliitikkojen on ryhdyttävä tiukkoihin toimenpiteisiin turvallisuuden, suomalaisen kulttuuriperinnön ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi, Terho sanoo.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and