Pohjois-Korean mukaan viimeisin ohjuskoe oli onnistunut

Pohjois-Korea vahvistaa, että sen viimeisin ohjuskoe on oli onnistunut. Asiasta kertovan Pohjois-Korean valtiollisen uutistoimisto KCNA:n mukaan ohjus osui tarkoitettuun kohteeseen. Ohjus lensi arviolta 450 kilometriä.

Ohjus oli ballistinen ohjus ja se ammuttiin suunnitellusti Japaninmereen. Japanin mukaan viimeisimmän ohjuksen uskotaan pudonneen Japanin yksinomaiselle talousalueelle. Pohjois-Korean mukaan ohjus oli uusi Scud- tyyppinen ballistinen ohjus.

– Laukaisun tarkoituksena on aseiden testaaminen, jolla pystyy tekemään tarkkoja iskuja vihollisten alueille, Pohjois-Korean raportti kertoo.

Ohjuskoe tuomittiin jyrkästi maailmalla. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi, että ohjuskokeen tekeminen oli epäkunnioittavaa Pohjois-Korean liittolaista Kiinaa kohtaan. Japanin pääministeri Shinzo Abe puolestaan sanoi, että Japani ryhtyy konkreettisiin toimiin yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen viimeksi reilu viikko sitten.

Lähteet: AFP, Reuters, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and