Putin: Voimme luovuttaa muistiinpanot Trumpin ja Venäjän ulkoministerin keskusteluista

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että Venäjä voi luovuttaa Yhdysvaltojen kongressille muistiinpanot presidentti Donald Trumpin ja ulkoministeri Sergei Lavrovin keskusteluista.

Putin mukaan asia riippuu siitä, hyväksyykö Yhdysvaltojen hallinto sen. Hän kertoi tarjouksesta keskiviikkona tiedotustilaisuudessa Italian pääministerin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman Putinin avustajan mukaan muistiinpanot ovat kirjallisia, eivät nauhoitus.

Yhdysvaltalaismedialle puhuneet hallintolähteet ovat kertoneet, että Donald Trump paljasti Valkoisessa talossa viime viikolla pidetyssä tapaamisessa Lavroville huippusalaista tiedustelutietoa terrorijärjestö Isisin suunnitelmista.

Salaiset tiedot olivat mediatietojen mukaan peräisin Yhdysvaltojen liittolaiselta, mahdollisesti Israelilta, joka oli kieltänyt niiden luovuttamisen eteenpäin. Tällaisen sopimuksen rikkominen voi johtaa siihen, että jatkossa liittolaiset eivät enää haluaisi jakaa tietojaan Yhdysvaltojen kanssa.

Putin: salaisuuksia ei paljastettu

Vladimir Putin sanoi, ettei Trump paljastanut salaisuuksia tapaamisessa. Hänen mukaansa paljastusväitteissä on kyse "poliittisesta skitsofreniasta". Venäjällä pelottelevat amerikkalaispoliitikot ovat Putinin mielestä joko tyhmiä tai vaarallisia.

Presidentin hallinnon mukaan Trumpin puheet eivät vaarantaneet kansallista turvallisuutta tai tiedustelulähteitä. Trump itse on puolustautunut sanomalla, että hänellä on valta päättää tietojen kertomisesta.

Demokraatit ovat vaatineet Valkoista taloa luovuttamaan pöytäkirjat tapaamisesta.

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and