Ranskan uusi presidentti paljasti hallituksensa

Ranska presidentti Emmanuel Macron on julkistanut uuden hallituksensa ministerit.

Ulkoministeriksi nousee veteraanipoliitikko Jean-Yves Le Drian. Vasemmistolainen Le Drian on toiminut 90-luvulla meriministerinä ja puolustusministerinä pääministeri Jean-Marc Ayraultin hallituksessa. Le Drian on entisen presidentin Francois Hollanden läheinen ystävä.

Puolustusministeriksi nousee keskustaa edustava Sylvie Goulard. Goulard on EU-parlamentaarikko, joka on työskennellyt esimerkiksi EU-komissiossa ja Ranskan ulkoministeriössä. Hän on valmistunut arvostetusta ENA-hallintokorkeakoulusta.

Urheiluministerinä puolestaan aloittaa kalpamiekkailun entinen olympiavoittaja Laura Flessel.

Kaikkiaan Ranskan hallituksen 22 ministeristä puolet ovat naisia.

Macronin presidentinvaalikampanjaan osallistunut Lyonin kaupungin pormestari Gerard Collomb aloittaa sisäministerinä ja keskustalainen Francois Bayrou oikeusministerinä. Collomb on yksi ensimmäisistä vasemmistopuolueen edustajista, jotka asettuivat tukemaan Macronia.

Valtiovarainministeriksi nousee oikeistoa edustava Bruno Le Maire. Le Maire on aikaisemmin toiminut Ranskan maatalousministerinä.

Ympäristöministeriksi on nimitetty tunnettu ympäristöaktivisti Nicolas Hulot'n. Hulot on taustaltaan toimittaja ja animaatiotuottaja.

Macron nimesi maanantaina pääministerikseen Édouard Philippen.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and