Saksassa pidätettiin 17-vuotias terroriepäilty – “Suunnitteli itsemurhaiskua Berliiniin”

Saksassa Brandenburgin osavaltion poliisi on pidättänyt 17-vuotiaan turvapaikanhakijan epäiltynä aikeista tehdä itsemurhaisku Berliinissä, kertovat viranomaiset.

Nuorukainen oli kertonut iskuaikeesta äidilleen WhatsApp-viestissä, kertovat muun muassa Focus-nettilehti ja Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Osavaltion sisäministerin Karl-Heinz Schröterin mukaan epäillyn jäljille päästiin muista osavaltioista tulleiden vihjeiden perusteella. Erikoisjoukot pidättivät hänet tiistaiaamuna Uckermarkin alueella.

Miehen kotimaasta epäselvyyttä

Schröter kertoo, että 17-vuotias asui keskuksessa, joka majoittaa yksin maahan tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Poliisin mukaan mies tuli tämänhetkisen tiedon mukaan Saksaan vuonna 2015 ja on hakenut turvapaikkaa.

Sisäministeriö on kertonut, että pidätetty olisi syyrialainen. Brandenburgin poliisi sanoo kuitenkin uutistoimisto AFP:lle, että he selvittävät, oliko tämä virheellisesti rekisteröitynyt syyrialaiseksi ja tulisikin mahdollisesti Pohjois-Afrikasta.

Poliisin mukaan pidätettyä kuulustellaan ja hänen asuinpaikkaansa tutkitaan. Konkreettisia todisteita iskun valmistelusta poliisi ei ole toistaiseksi löytänyt.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and