Siepatun suomalaisnaisen palkanneella järjestöllä 12 ulkomaista työntekijää Kabulissa

Lauantaina siepattu suomalainen oli valmistautumassa ensimmäisiin työtehtäviinsä Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa, kertoo hänet palkannut ruotsalaisjärjestö Operation Mercy.

Hän on ollut Afganistanissa kolme kuukautta ja muun muassa opiskellut darin kieltä.

Sieppauksen yhteydessä surmattu saksalainen oli puolestaan työskennellyt Afganistanissa 13 vuotta. Operation Mercyn palveluksessa hän oli vuodesta 2011 ja johti lukutaitoprojektia.

Sekä suomalainen että saksalainen olivat kokeineita, Operation Mercy sanoo.

Hyökkäyksessä kuoli myös heidän majapaikkansa afganistanilainen vartija. Hän ei ollut Operation Mercyn palkkalistoilla, järjestö kertoo.

Alueella toimii useita järjestöjä

Järjestöllä on Afganistanissa kaikkiaan 12 ulkomaista ja 95 paikallista työntekijää, tiedottaja Cathy Stanley kertoo. Järjestö tekee kaikkensa taatakseen heidän turvallisuutensa, mutta yksityiskohtia Stanley ei kerro.

Operation Mercy on kristillisten periaatteiden pohjalta toimiva avustusjärjestö. Stanleyn mukaan heillä ei ole mitään viitteitä siitä, että kristillisyys olisi ollut motiivina hyökkäykselle. Stanley myös huomauttaa, että heidän työntekijöistään yli puolet on muslimeja.

Asuintalo sijaitsee alueella, jossa toimii useita kansalaisjärjestöjä sekä hallituksen virastoja. Tämä tarkoittaa sitä, että turvatoimia on runsaammin ja alue on yleisesti ottaen tavallista turvallisempi, Stanley sanoo.

Lue myös:

Tämä suomalaisnaisen sieppauksesta Kabulissa tiedetään – Hyökkääjien uskotaan kuuluvan rikollisjengiin

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and