Trump kutsuu uskontorajat ylittävään taisteluun ääriaineksia vastaan

Presidentti Donald Trumpin ensimmäinen valtiovierailu Saudi-Arabiassa lähenee loppuhuipennustaan. Hän pitää islamia käsittelevän linjapuheen tilaisuudessa, jossa on yleisönä johtajia yli 50 muslimienemmistöisestä maasta.

Valkoisen talon puheesta etukäteen julkistamien otteiden mukaan Trump painottaa uskontokuntien rajat ylittävää yhteistyötä ääri-islamilaisuuden kukistamiseksi. Ääri-islamilaisuudessa ei Trumpin mukaan ole kyse "uskontojen välisestä taistelusta."

– Se on barbaaristen rikollisten välistä taistelua. He yrittävät tuhota elämää ja sitä puolustavia, kaikkia uskontoja edustavia kunnon ihmisiä, Trump sanoo puheessaan Valkoisen talon julkistamien otteiden mukaan.

Uutistoimisto AP:n etukäteen saamien otteiden mukaan Trump vaatii arabimaiden johtajia "ajamaan terroristit pois paikoista, joissa järjestetään jumalanpalveluksiia."

Yhteistoimia terrorismin rahoituksen estämiseksi

Persianlahden maiden yhteistyöneuvosto on koolla Saudi-Arabiassa Trumpin vierailun aikaan. Kokouksen julkilausuman mukaan maat sopivat yhteistyöstä, jolla terrorismia rahoittavia yhteisöjä ja yksityishenkilöitä asetetaan syytteeseen.

Trump osallistui sunnuntaina yhteistyöneuvoston pyöreän pöydän tapaamiseen. Lisäksi hänellä on ollut kahdenkeksisiä tapaamisia muun muassa Egyptin ja Qatarin johtajien kanssa ja hän on avannut Saudi-Arabian kuningas Salmanin kanssa uuden terrorisminvastaisen tutkimuskeskuksen Riadissa.

Trump innostui Egyptin johtajan kengistä

Presidentti Abdel-Fattah el-Sissi esitti Trumpille kutsun vierailla Egyptissä.

– Olette ainutlaatuinen persoona, joka pystyy tekemään mahdottomasta mahdollista, El-Sissi sanoi.

– Olen samaa mieltä kanssanne, Trump vastasi.

Trump viihdytti tiedotustilaisuuden yleisöä kertomalla pitävänsä El-Sissin kengistä.

– Juku. Minä todella pidän noista kengistä, hän sanoi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and