Tuhannet osoittivat mieltään Moskovassa – Kaupunki aikoo purkaa asunnot jopa miljoonalta

Moskovassa tuhannet ihmiset osoittivat sunnuntaina mieltään kaupungin uudistussuunnitelmia vastaan. Mielenosoittajat vastustavat neuvostoaikaisten kotiensa purkamista uusien rakennusten tieltä.

Osa mielenosoittajista vaati pormestari Sergei Sobjaninin eroa. Poliisin arvion mukaan paikalla oli noin 8 000 ihmistä, kun taas uutistoimisto Reuters arvioi osallistuja olleen noin 5 000.

Moskovan kaupunki aikoo purkaa tuhansia neuvostoaikaisia kerrostaloja uusien rakennusten tieltä. Jopa miljoona asukasta joutuu muuttamaan kodeistaan.

Vastustajat: Rakennusyritykset hyötyvät

Kaupungin mukaan purettavat talot ovat asuinkelvottomia. Suunnitelman vastustajien mukaan purettavaksi on valikoitunut taloja, joiden tonteista rakennusyritykset saavat mahdollisimman suuret voitot.

Mieltään osoittanut Jelena Štypenko ihmetteli, miksi Moskovan kaupunki haluaa hävittää hänen Stalinin aikana rakennetun hyväkuntoisen kotitalonsa.

– Jos Moskovan kaupunki haluaa häätää minut talostani, sen pitäisi neuvotella kanssani eikä vain säätää ääliömäisiä ja oikeuksiani rikkovia lakeja, Štypenko sanoi uutistoimisto Reutersille.

Hankkeen vastustajat ovat myös valittaneet, että korvaavat asunnot sijaitsevat huonoilla paikoilla ja ovat huonolaatuisia.

Ylen kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall on haastatellut sekä kelvottomissa taloissa asuvia että kotiensa purkamista vastustavia moskovalaisia:

Jopa miljoona ihmistä siirretään uusiin asuntoihin Moskovassa – kaupunkilaiset vastustavat kaupungin korjaus- ja purkuohjelmaa

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and