Tuore ennuste: Konservatiivit menettämässä enemmistöaseman brittiparlamentissa

YouGov-tutkimuslaitoksen tuore tutkimus ennustaa, että pääministeri Theresa Mayn johtama konservatiivipuolue on menettämässä enemmistöasemansa ensi viikon parlamenttivaaleissa.

Tutkimuksen mukaan konservatiivit saisivat vaaleissa 311 kansanedustajanpaikkaa 650:stä. Konservatiiveilla on nykyisellään 331 edustajapaikkaa, kun opposition työväenpuolueella niitä on 232. YouGovin ennusteen mukaan työväenpuolueen paikkamäärä on nousemassa 257:ään.

Myös muiden tutkimuslaitosten ennusteet ovat osoittaneet konservatiivien johdon kaventuneen, mutta YouGovin tutkimus on ainoa, joka ennustaa konservatiivien menettävän enemmistöasemansa.

Tutkimuksen metodologiaa on arvostelu, sillä sen eri vaalipiireissä tehdyissä kyselyissä käyttämät otoskoot ovat hyvin pieniä. Toisaalta YouGovin käyttämällä monitasoregressio ja jälkiositus -menetelmällä onnistuttiin ennustamaan oikein esimerkiksi brexit-kansanäänestyksen tulos.

Britanniassa käydään parlamenttivaalit kesäkuun 8. päivä. May päätti pitää ennenaikaiset parlamenttivaalit saadakseen vahvemman mandaatin brexit-neuvotteluja varten.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and