Ulkoministeriö: Manchesterin uhrien joukossa ei toistaiseksi suomalaisia

Suomen ulkoministeriöllä ei ole toistaiseksi tietoa siitä, että Manchesterin uhrien joukossa olisi suomalaisia.

– Seuraamme ja selvitämme tilannetta tietenkin koko ajan, kertoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Heli Pietilä.

Pietilän mukaan toistaiseksi omaisilta ei ole tullut tiedusteluja ministeriön suuntaan. Hän kehottaakin ihmisiä seuraamaan Manchesterin paikallisviranomaisten, kuten poliisin, tiedotteita sekä Lontoon-suurlähetystön sosiaalisen median kanavia ja verkkosivuja.

Luoteis-Englannissa, Manchesterissa sijaitsevassa konserttihallissa Manchester Arenassa tapahtui myöhään maanantai-iltana räjähdys, jonka seurauksena ainakin 22 ihmistä on kuollut ja noin 50 loukkaantunut. Hallissa oli meneillään amerikkalaisen Ariana Granden konsertti.

Suur-Manchesterin poliisi kertoo, että tapahtunutta tutkitaan tällä hetkellä terroristisena tekona.

Viestintäpäivystäjä Pietilä kertoo, että heti tapahtuneen jälkeen ministeriö on lähettänyt useita tekstiviestejä matkustusilmoituksen tehneille matkaajille Manchesterissa.

– Kehotamme kaikkia alueella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen, jotta he saavat meidän viestimme. Toivomme myös, että he ilmoittaisivat läheisilleen tilanteestaan ja seuraisivat paikallisviranomaisten ohjeistusta, Pietilä sanoo.

Suur-Manchesterin poliisi kehottaa välttämään liikkumista Manchester Arenan aluetta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and