Venäjä: Väitteet Trumpin paljastamista valtiosalaisuuksista hölynpölyä

Venäjän mukaan väitteet siitä, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump olisi jakanut arkaluontoista tietoa Venäjälle ovat pötypuhetta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov nimitti väitteitä Trumpin Venäjälle antamista valtiosalaisuuksista hölynpölyksi. Siksi väitteitä oli Peskovin mielestä turha käydä kiistämään tai vahvistamaan.

– Emme halua olla millään tavalla tekemisissä tämän hölynpölyn kanssa, Peskov sanoi tiedotustilaisuudessa.

Jo aiemmin tiistaina Venäjän ulkoministeriö kiisti yhdysvaltalaislehtien väitteet.

Sanomalehti Washington Postin mukaan Trump paljasti erittäin salaisia tiedustelutietoja Venäjän ulkoministerille ja suurlähettiläälle, kun nämä vierailivat Valkoisessa talossa viime viikolla. Myös sanomalehti New York Times kertoi vahvistaneensa tiedot omista lähteistään.

Trump ei ole kiistänyt yhdysvaltalaislehtien tietoja. Trumpin mukaan hänen kertomansa tiedot koskivat terrorismia ja lentoturvallisuutta.

Trump puolustautui jakaneensa tietoja Venäjälle, koska hän halusi näin vauhdittaa Venäjän taistelua terrorismia ja äärijärjestö Isisiä vastaan.

Lähteet: AFP, Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and