Venezuelan mielenosoitukset jatkuvat väkivaltaisina

21-vuotias Orlando José Figuera kehosta 80 prosenttia kärsi palovammoista, sen jälkeen kun hänet oli sytytetty palamaan keskellä mielenosoitusta maan pääkaupungissa Caracasissa viikonloppuna. Lisäksi Figueraa oli puukotettu.

Venezuelan tiedotusministeri Ernesto kommentoi tapahtunutta Twitter-viestissään kutsuen sitä "kasvavaksi hulluudeksi". Myös presidentti Nicolas Maduro tuomitsi hyökkäyksen

Opiskelija kuoli kun kaksi aseistautunutta miestä avasi tulen kohti mielenosoittajia Valeran kaupungissa. Kaksi muuta loukkaantui ammuskelussa, kertovat Venezuelan pääsyyttäjän tiedottajat.

Hallituksen ja presidentin vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Venezuelassa jo seitsemän viikon ajan, ja niissä on loukkaantunut jo satoja ihmisiä. Mielipidekyselyjen mukaan 70 prosenttia venezuelalaisista ei kannata Maduroa maan johtajana.

Kolme kypäräpäistä ja kaasunaamerein varustautunutta mielenosoittajaa.
Mielenosoittajia vastaan on käytetty kyynelkaasua, kun nämä ovat yrittäneet päästä sisäministeriöön pääkaupungin keskustassa. Cristian Hernandez / EPA

Maduro syyttää mielenosoituksista "rahanahneiden joukkojen johtajia". Lisäksi hän toisti aiemmat huomautuksensa, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on maan ongelmien taustalla, ja joiden pyrkimyksenä on ottaa haltuun Venezuelan poliittinen kontrolli.

Opposition mielestä sosialistihallinto on syypää Venezuelan pitkittyneeseen talouskriisiin ja maata koetteleviin ruoka- ja lääkepulaan, rajuun inflaatioon ja lisääntyneeseen rikollisuuteen ja ryöstelyyn.

BBC: Venezuela protests: Man set alight as death toll rises

Lähde: AFP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and