Viron Nato-jäsenyyttä epäillyt ministeri joutui eroamaan

Viron julkishallintoministeri Mihhail Korb on joutunut eroamaan hänen lausunnostaan nousseen kohun vuoksi, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR. Korb oli sanonut veteraanitapaamisessa Haapsalussa, ettei kannata Viron kuulumista puolustusliitto Natoon. Asia tuli julki keskiviikkona.

Sekä Viron puolustusministeri Margus Tsahkna että ulkoministeri Sven Mikser sanoivat, ettei sitä mieltä oleva ministeri voi jatkaa hallituksessa.

Keskustapuoluetta edustava, Viron venäjänkielisiin kuuluva Korb tapasi illalla pääministeri Jüri Ratasen ja ilmoitti sen jälkeen eroavansa hallituksesta. Ratas on keskustapuolueen puheenjohtaja. Korb sanoi tehneensä ratkaisunsa hallituksen edun vuoksi.

Illalla hän myös sanoi kannattavansa Viron jäsenyyttä sekä Natossa että EUssa.

– Aiheutin sananvalinnoillani sekaannusta, jota en olisi saanut tehdä. Ministeri ei saa ilmaista itseään niin epäselvästi, sanoi Korb.

Korb selitti sanomisiaan niin, että hän pitää enemmän Suomen turvallisuusratkaisusta, missä rakennetaan omaa armeijaa. Hän kuitenkin myönsi, että se tulee kalliiksi, eikä Naton ulkopuolella olevalle Suomelle tule kukaan apuun.

Pääministeri Ratasen mukaan keskustapuolue ei aseta Viron turvallisuuspolitiikkaa epäilyn alaiseksi. Ratasen edeltäjän, Edgar Savisaaren aikana keskustapuoluetta syytettiin Virossa Venäjä-mieliseksi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and