Washington Post: Trumpin yksi neuvonantajista on FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteena

Yhdysvalloissa yksi presidentti Donald Trumpin tämänhetkisistä läheisistä neuvonantajista on liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteena, nimettömät lähteet sanovat. Asiasta kertoo Washington Post.

FBI on todennut kyseisen neuvonantajan olevan Venäjä-tutkinnan kannalta merkittävän kiinnostava henkilö.

Aikaisemmin ei ollut tiedossa, ulottuisivatko epäilykset Valkoisessa talossa nykyään työskenteleviin. Se tiedettiin, että tutkintaa tekevät ovat kiinnostuneita Trumpin entisestä turvallisuusneuvonantajasta Michael Flynnistä ja hänen kampanjapäällikkönään hetken aikaa toimineesta Paul Manafortista.

Flynn ja Manafort ovat lehden lähteiden mukaan yhä keskeisiä tutkinnan kannalta.

Manafort irtisanoutui kampanjapäällikön tehtävästään ja Flynn kansallisen turvallisuuden neuvonantajan tehtävästään sen jälkeen, kun sanomalehdet olivat kertoneet heidän Venäjä-kytköksistään.

Myös Trumpin nykyisessä lähipiirissä on useita ihmisiä, joilla on tiedossa olevia yhteyksiä venäläisiin esimerkiksi aiemman työuransa kautta. Venäläisyhteyksiä on ainakin Trumpin vävyllä ja neuvonantajalla Jared Kushnerilla, oikeusministeri Jeff Sessionsilla ja ulkoministeri Rex Tillersonilla.

Aiemmin kerrottiin, että Trump on kertonut venäläisille, että liittovaltion poliisin FBI:n johtajan James Comeys erottaminen helpotti häneen kohdistuvia paineita. New York Times -lehden mukaan Trump kutsui erottamaansa Comeyta sekopääksi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and