Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson kieltäytyi isännöimästä ramadantilaisuutta

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ei aio isännöidä perinteikästä juhlaa muslimien paastokuukauden ramadanin kunniaksi. Illallinen on järjestetty muutamia poikkeusvuosia lukuunottamatta lähes 20 vuoden ajan.

Sekä republikaaneja että demokraatteja edustavat ulkoministerit ovat tavallisesti järjestäneet joko ramadanin aikana illallisen tai vastaanoton paastokuukauden päättyessä. Perinteen aloitti aikoinaan ulkoministeri Madeleine Albright.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ulkoministeriön uskonnollisten ja globaalien asioiden osasto oli ehdottanut Tillersonille, että hän olisi järjestänyt vastaanoton Eid al-Fitrin kunniaksi. Ulkoministeri oli kuitenkin kieltäytynyt, kaksi virkamiestä kertoi nimettömästi Reutersille.

Juhlallisuuksiin on osallistunut tavallisesti muslimimaiden diplomaatteja, Yhdysvaltain kongressin jäseniä sekä virkamiehiä.

Paasto alkoi monessa maassa lauantaina

Ramadanin aikana muslimit paastoavat auringon noususta laskuun kuukauden ajan. Kuukausi huipentuu Eid al-Fitr -juhlaan. Ramadan alkoi monissa maissa lauantaina.

Kun Reuters kysyi asiaa virallisesti, Yhdysvaltain ulkoministeriöstä kerrottiin, että he selvittävät vielä mahdollisuutta noteerata Eid al-Fitr -juhla. Ulkoministeriö kehotti myös Yhdysvaltain suurlähetystöjä järjestämään ramadanina tapahtumia.

Monet muslimiaktivistit ovat syyttäneet Trumpin hallintoa muslimivastaisuudesta muun muassa, koska Trump on yrittänyt asettaa joukkoa muslimimaita matkustuskieltoon.

Kun Trump antoi ensimmäisen lausuntonsa ramadanista, hän mainitsi terrorismin monta kertaa puheen aikana.

Trumpin hallinnon mukaan he vastustavat kuitenkin ääri-islamisteja, mutta eivät muslimeja. Hänen avustajansa ovat puolustautuneet huomauttamalla, että Trump aloitti ensimmäisen ulkomaankiertueensakin muslimimaa Saudi-Arabiasta.

Lähde: Reuters

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and