YK: Jemen täydellisen romahduksen partaalla

YK varoittaa Jemenin täydellisestä romahtamisesta. YK:n humanitaarisen toiminnan päällikkö Stephen O'Brien vaatii kansainväliseltä yhteisöltä välittömiä toimia Jemenin kriisiin. YK:n turvallisuusneuvostolle puhuneen O´Brienin mukaan Jemen on nälänhädän ja tautien levitessä sosiaalisen ja taloudellisen romahduksen partaalla.

O`Brienin mukaan Jemenin kriisi on seurausta pitkittyneestä sisällissodasta sekä kansainvälisen yhteisön haluttomuudesta puuttua tilanteeseen.

20 miljoonan asukkaan Jemenissä välitöntä hätäapua tarvitsee arvioiden mukaan jopa 17 miljoonaa ihmistä. Kolera on tappanut maassa 500 ihmistä ja YK pelkää uhrien määrän nousevan puolen vuoden aikana 150 000. Lisäksi hätäavun saaminen sisällissodan runtelemille konfliktialueille on hyvin vaikeaa.

Jemenissä on käyty sisällissotaa maaliskuusta 2015 lähtien. Maan armeija taistelee shiialaisia huthi-kapinallisia ja al-Qaida-terroristijärjestöä vastaan. Sotaan ovat sekaantuneet myös hallitusta tukevaa liittoumaa johtava Saudi-Arabia sekä hutheja tukeva Iran.

Lähteet: AP

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and