YK:n pääsihteeri: Maailman maiden sitouduttava Pariisin ilmastosopimukseen

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin mielestä on ehdottoman tärkeää, että Pariisin ilmastosopimus pannaan toimeen. Guterres sanoi ilmastoa koskevassa puheessaan, että maailman täytyy toteuttaa sitoumuksensa sopimukseen yhä kunnianhimoisemmin.

Pääsihteeri ei maininnut puheessaan suoraan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin viivyttelyä Pariisin ilmastosopimuksen suhteen. Guterres kuitenkin kommentoi puheen jälkeen, että Yhdysvaltojen pysyminen sopimuksessa olisi YK:n mielestä tärkeää.

Presidentti Trump ilmoitti viime viikolla Twitterissä, että hän kertoo tällä viikolla kantansa Pariisin sopimukseen. Hän on aiemmin arvostellut sopimusta. Muut johtavat teollisuusmaat yrittivät turhaan taivutella Trumpia sopimuksen taakse viime viikon G7-kokouksessa.

Yhdysvallat on yksi Pariisin ilmastosopimuksen ratifioineesta 147 valtiosta. Käytännössä kaikki maailman valtiot ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka tavoittelee maailman keskilämpötilojen nousun pitämistä alle kahdessa lämpöasteessa.

Lue myös kirjeenvaihtaja Sampo Vaarakallion analyysi: Oliko Merkelin Münchenin puhe uuden ajan alku?

Lähteet: AP, STT

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Free WordPress 4 Themes, Download Premium WordPress Themes and